Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

СИЛИТЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

ТЯЛОТО НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


СИЛИТЕ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО




Не по душа, но по тяло човек е едно слабо същество. Силен може да бъде човек само тогава, когато е свързан с онези вечни принципи на живота, когато е свързан с Бога. 41.30-4.



Физическото тяло е проводник, т. е. велика инсталация на силите в природата. Чрез тази инсталация минават двата вида природни сили: положително и отрицателно електричество, положителен и отрицателен магнетизъм. За сега вашите тела не са физически тонирани: едни от вас са положителни, други отрицателни, т. е. едни имат в себе си повече положително електричество, а други - повече отрицателно електричество. 71-114.



Електрическата енергия е толкова необходима за тялото, колкото и магнетичната. За в бъдеще вие ще изучавате, каква енергия се събира във всяка част на тялото. 76.7-91.



Колкото по-силна е главата, толкова по-силно е тялото. И обратно: колко слаба е главата, толкова по-слабо е тялото. 86-43.



Ако не може да се справи с изключенията в живота си, човек се натъква на такива сили в себе си, които му противодействат и стават причина за нежелателни промени в неговите външни и вътрешни органи. 81-147.



Защо боледува тялото? - Сила няма в него. 145-73.



Силата на човека зависи от онова, което той упражнява върху своето разумно тяло. 42.32-5.



Ако крайните точки на вашите сили, т. е. умът и сърцето ви са слаби, ще приложите в действие волята си. 88-153.



Ако искате да изпитате силата си, работете върху себе си. Вие сте цяло съдружие от духове, от същества, които трябва да възпитавате, да подчините на вашата разумна воля. 44-98.





НАГОРЕ